Selasa, 3 Februari 2009

Datanglah beramai2 ke Anugerah Rtb 2009 di Pusat Persidangan Antarabangsa ( ICC ) Februari ini, datanglah beramai2 bersama keluarga abiskita.... pasal banyakperformance and entertainment yang ku dgr lah.. atu pun lau lurus jua pendengaran ku ne, lau pun ani ukan sal band, sja... memanuhi ruang2 yang kosong heheh apa buleh buat, alum g ku blureh info2 band p nda kira.. datang sja na tau ada Local band yang perform kan kan kan???



Poster Anugerah RTB 2009

Rabu, 28 Januari 2009

ARTIST OF THE MONTH


Artist of the month bulan Januari D HASK dengan lagu terbaru mereka 'Kamu adalah mimpi buruk ku'. Band ini ditubuhkan pada tahun 1999. Dianggotai oleh 5 orang master. Dari sumber-sumber yang dipercayai band ini sudah memiliki studio recording 'Attune Studio' yang banyak menerbitkan lagu2 yang masa ne berkumandang diradio seperti TE'A -A Band Once dan mcm2 lagi..




"We are a group member of D'hask. Apparently, we are one of Brunei's well-formed local band. We play a bit of screamo and emo music. In addition to this, we add a mixture of Indonesian's alternative to produce a better quality into our music. 'USANG 12' is our first trial recorded song and there will be more to come." Yatah gnya ckp durang yang kubelureh tu atu pun aku blureh di Pure Volume haha. Check la durg pnya di www.purevolume.com/dhask ada lagu2 durang tarus. To D HASK keep on rocking guyss.. 2THUMBS UP

Selasa, 27 Januari 2009


Kepada semua mereka2 yang ingin tahu info-info LOCAL BAND terkini sila layari laman web Leading To Rock yang memaparkan berbagai-bagai infomasi untuk tatapan kita bersama hehe. But seriously dude LTR is one of the best web tuk kmu kan tau g.. yang penting kamu cek sja lah ngalih sja ku bercerita lau kamu nda mau mencek, dont forget to sign up selajur ah buat account dsna, alaaa mcm friendster tuuu, friendster mau kamu mbuat tbuat ani nda cia kamu mau? haha bah apa lagi? sign up tah.. biar kamu mbaca2 g... ohhh cara nya? tu nampak kamu sebalah kiri pampang2 nama Leading to Rock ah? kmu click ja tarus link kesana tu.. actually aku nda plng ada kena mengena dgn org LTR tu, tapi so what? aku minat band brunei ne haha durg pun mcm aku jua berusaha tuk mempromo artist tani yeah2 to LTR thumbs up!!!


Leading to rock

p/s : sorry guys aku terambil gmbar header kamu, sama-sama tani promo k

Isnin, 26 Januari 2009

LOCAL BAND

Hmm local band dBrunei msa makin hot dh haha bgus2 ada kemajuan lah, especially yang lagu2 durg kuar d radio, cool~ mcm bagus brbs kalah artist luar am I right? kpada mereka2 yg nda stuju aku rasa bek kamu pindah n tukar kerakyatan negri lain mun nda mau menyokong artist2 tani.. mati loe! Pergi mampuss! Puduss!! get luuussss!!!


Airholes



A Band Once

Terada nya band2 local ani makin lagi mewarnai Industry music tanahair tani.. so mun kamu yang nda paham2 cna kuat nya hati durg kan berjuang lagi skali ku kata kn Get Luuusss!!! hahah borang x ah mun nada urg support, sapa th lagi yg support slain tni sndiri? harapkan urg luar? huhu nasib tah tu mun durg kan support.

To all Local Band tarus kan perjuangan jangan th kmu dangar ckp2 urg yang nada pedoman atu Keep up the good work.. we'll support u guys!!! \m/

Rabu, 21 Januari 2009

Industry Music in Brunei

Industry Music di Brunei? paham jua kamu inda brapa eventho masa ne ada peningkatan, kami heran la knapa di Brunei ne lambat skit, sdg kan Artist2 tani bnyak dh berusaha kan meningkatkan or menjayakan or MEMPERJUANGKAN music masing2, tapi nda jua mau meningkat nya.. why is that? apa problemnya or apa kurangnya artist tani ni?

Maria

yatah borinnggg kan, tapi nda apalah as long as ada org masih support artist tani hidup tah sudah artist tani tu.2009 might be a new era for our music scene. I was hoping this year banyak peningkatan lagi lah.. hm.. espcially show2 tuk artist2 local. Jangan th dipikirkan dlu artist luar tu, durang tu menyanang dh jadi artist haha. Tani ne wa yang kecian. Aku ckp ne it doesnt mean that im an artist hahaha jgn silap ah, tpi aku support artist2 sama any production yang cuba mengusahakannya...SALUTE